CINDRA Brut

no idejas līdz realizācijai

CINDRA ir divu brāļu - Eināra un Ivara radīta ideja.

Einārs pirms vairākiem gadiem Latgalē, Indrā, sāka audzēt cidonijas, bet Ivars hobija līmenī, dzīvojot Vācijā,  nolēma nodarboties ar biškopību un medus saimniecību. Savā dārzā, Bādrapenavas pakalnē, viņš sāka ar pirmajiem 11 stropiem, kas ar katru gadu nes arvien vairāk augļu un labu ne tikai pašam, bet arī daudziem citiem cilvēkiem, kas vēlas baudīt īstu, kvalitatīvu un dziedinošu produktu - medu.

Medus vīnu, ko dažādās valodās dēvē par "Medovuhu" vai "Mīdu", darināt Ivars iemācījies no Vācijā dzīvojošā kaimiņa - vācieša, kura ģimene bijusi izsūtījumā Kirgizstānā. Sarunas, idejas un vēlme pamēģināt un radoši realizēties noveda pie dažādiem medus dzērienu gatavošanas virzieniem un eksperimentiem.

Gāja visādi. Bija arī pudeles, ko nācās izliet ārā, tomēr, brāļi nepadevās un meklēja risinājumus, lai sasniegtu to kvalitāti un garšas buķeti, par ko varētu teikt: "O, jā, tas ir tas!". Medus dzērienā kaut kas pietrūka, tāds kā skābuma elements, kad Ivars nodomāja - kā būtu, ja mēs izveidotu medu savienojumā ar cidonijām, atrodot pareizo skābuma un salduma balansu, izveidojot īpašu un unikālu produktu - medus un cidoniju mīdu.

Kā nākamais solis idejas attīstībai, nāca iestāšanās Daugavpils Biznesa Inkubatorā, kur LIAA atbalsta programmu ietvaros tika uzsākta sadarbība ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (tagad Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte) pētniecēm, stabilu un dažādu dzēriena recepšu izstrādē, un attīstībā.